مغز انسان مركز فرماندهي كل بدن بوده و دوران تكامل آن از نوزادي آغاز و در سن 7 سالگي به پايان مي رسد از اين روي يادگيري مهارت هاي فكري نظير رياضي در اين سنين سبب بهبود عملكرد مغز مي شود. فوايد بي نظير آموزش مهارت چرتكه به كودكان قبل از آغاز مدرسه سبب شده تا بسياري از والدين فرزندان خود را در كلاس هاي آموزشي اين مهارت ثبت نام كنند. از جمله فوايد آموزش اين مهارت به كودكان مي توان به موارد ذيل اشاره كرد.
قبل از آموزش انجام محاسبات به صورت ذهني، لازم است كودكان به صورت فيزيكي با ابزار چرتكه آشنا شده و روش كار با آن را نيز بياموزند. چرتكه از دو قسمت بالا و پايين تشكيل شده و ستون هاي قسمت بالايي داراي يك يا دو مهره و ستون هاي قسمت پاييني داراي چهار مهره مي باشد. قبل از آغاز كار با اين وسيله لازم است تمامي مهره ها در پايين ترين بخش قرار بگيرد. جالب است بدانيد كه هر ستون نشان دهنده ي يك ارزش مكاني (يكان، دهگان، صدگان و غيره) مي باشد.
اولين گام در فرآيند آموزش مهارت چرتكه به كودكان، آموزش اعداد و محاسبات رياضي مي باشد. بسياري از كودكان قبل از آغاز مدرسه در كلاس هاي چرتكه ثبت نام مي كنند اين دسته از كودكان هيچ آشنايي با اعداد و محاسبات رياضي نداشته از اين روي لازم است در ابتدا كودكان با اعداد تك رقمي و دورقمي، جمع، تفريق، ضرب، تقسيم و مهارت هايي از اين دست آشنا شوند.
جالب است بدانيد كه بسياري از مربيان و آموزشگاه ها با استفاده از سه تكنيك ديداري، شنيداري و تصوير سازي فرآيند آموزش را آغاز مي كنند. حضور در كلاس درس براي بسياري از كودكان يك چالش بزرگ محسوب شده و عموما بسياري از آن ها تمايلي به انجام اين كار ندارند. به منظور ايجاد اشتياق و علاقه در كودكان براي حضور در كلاس هاي درس مي توان از روش هاي زير اقدام كرد.
فلش كارت هاي آموزشي: استفاده از فلش كارت هاي آموزشي سبب بهبود فرآيند يادگيري كودك شده و محيط كلاس را از حالت يكنواختي خارج مي كند.
تشويق و تعيين هدف: مربي موظف است بعد از هر موفقيت، كودك را با روش هاي گوناگوني نظير اهداي جايزه تشويق كند.
آموزش به همراه شعر و موسيقي: بر اساس پژوهش هاي انجام شده استفاده از شعر و موسيقي مي تواند تاثير بسيار زيادي در يادگيري كودكان داشته باشد از اين روي بسياري از مربيان با استفاده از شعرهاي آموزشي مفاهيم رياضي را به كودكان توضيح مي دهند.
فشار عصبي: بسياري از والدين كودكان خود را براي رسيدن به بهترين نمره تحت فشار قرار داده كه اين امر مي تواند سبب بروز اختلال اضطرابي در آينده شود. به منظور جلوگيري از بروز اين مشكل به شما توصيه مي كنيم كه در اين راه صبور باشيد و به كودك خود زمان بدهيد. به ياد داشته باشيد كه نمرات، معيار مناسبي براي ميزان استعداد كودك نبوده از اين روي هيچ گاه نمره را ملاك اصلي قرار ندهيد.
قدرت حل مسائل به صورت تشريحي: چرتكه يكي از روش هاي سريع به منظور دستيابي به جواب بوده از اين روي ممكن است حل مسائل تشريحي براي كودكان دشوار باشد به منظور رفع اين مشكل لازم است در دوران تحصيل راه حل هاي تشريحي نيز به كودكان آموزش داده شود.
موقعيت بصري مهارت چرتكه: كودكان به منظور انجام محاسبات چرتكه به طور ذهني دستان خود را مقابل صورت قرار داده و با سرعت بالايي آن ها را تكان مي دهند همين امر سبب شده تا بسياري از والدين گمان كنند كه فشار زيادي به كودك وارد شده و به نوعي كودك دچار اضطراب شده است.
جالب است بدانيد كه اين كار سبب هماهنگي مغز با بدن شده و هيچ عارضه اي به همراه ندارد.
كلاس هاي حضوري يا مجازي و خريد پكيج هاي آموزشي از جمله راه هاي آموزش مهارت چرتكه بوده كه والدين مي توانند بر اساس وضعيت كودك خود حق انتخاب داشته باشند.
كلاس هاي آموزش حضوري: كلاس هاي حضوري معمولا در جلسات 80 دقيقه اي برگزار شده و كودكان را براي حضور در مدرسه نيز آماده مي كند.
حضور در كلاس درس سبب افزايش مهارت اجتماعي و تقويت اعتماد به نفس كودك شده از اين روي بهترين فرصت براي كودكان وابسته و مضطرب محسوب مي شود.
كلاس هاي مجازي يا آنلاين: اگر قصد صرفه جويي در هزينه ها و زمان را داريد ما به شما شركت در كلاس هاي مجازي را پيشنهاد مي كنيم.
در كلاس هاي مجازي كودكان مي توانند در كمترين زمان و تنها به وسيله ي اينترنت و رايانه به كلاس درس ملحق شوند.
پكيج هاي آموزش مهارت چرتكه: پكيج هاي آموزشي در سطح هاي گوناگون طراحي و وارد بازار شده و اقلامي نظير چرتكه، دفترچه محاسباتي، فيلم هاي آموزشي و ... را نيز دارا مي باشد.
يادگيري مهارت چرتكه از طريق پكيج هاي آموزشي هزينه ي بسيار كمتري به همراه داشته اما به دليل عدم امكان پرسش و پاسخ چندان پرطرفدار نمي باشد.
نكاتي در خصوص آموزش چرتكه به كودكان
انتخاب ابزار مناسب: به منظور درك بهتر مسائل، قبل از آغاز كلاس هاي آموزشي اقدام به خريد چرتكه كنيد.
چرتكه در ابعاد كوچك بهترين گزينه براي كودكان محسوب مي شود.
محاسبات ذهني را آغاز كنيد: اصلي ترين بخش از يادگيري مهارت چرتكه، انجام محاسبات به صورت ذهني مي باشد از اين روي لازم است بعد از مدت كوتاهي كودك ابزار چرتكه را كنار بگذارد.
كودك را تشويق كنيد: پيشرفت هاي كودك خود را در نظر داشته باشيد و او را تشويق كنيد زيرا اين كار تاثير بسيار زيادي در اعتماد به نفس افراد مي گذارد.
گام به گام پيش برويد: لازم است مسائل به صورت گام به گام به كودكان آموزش داده شود از اين روي مربي در ابتدا كودكان را با مسائل ساده تر نظير جمع و تفريق آشنا مي كند.
تكرار و تمرين: به والدين توصيه مي كنيم كه در منزل محاسبات را با كودك خود تمرين كنيد.
تكرار مكرر مسائل مي تواند تاثير بسياري در يادگيري كودك داشته باشد.
در اين مقاله به بررسي آموزش چرتكه به كودكان و نكاتي در خصوص آن پرداخته ايم. شما عزيزان مي توانيد به منظور بهره مندي از فوايد بي نظير اين مهارت، فرزند خود را در كلاس هاي آموزش چرتكه ثبت نام كنيد.
ایجاد وبلاگ با امکانات و سئوی بالا
ثــبت نــامپر بازدیدترین های روز
تمامی حقوق محفوظ و مربوط به مونوبلاگ می باشد و هر گونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد